view sourceprint?

Vilken kanonhelg!

Min helg har varit kanonbra! I fredags efter skolan åkte jag iväg med min familj till Ekträsk. På lördagen kom två till familjer och sedan Joel. Hela lördagen hade vi strålande väder och solen värmde så skönt! Vi fiska, plocka blåbär, gjorde en äppelknäckepaj, åt god mat, basta, såg "bröllopsfotografen" på tv m.m. Och vi avslutade kvällen med en liten annorlunda idé, nämligen att gå ut på en kvällsvandring där vid halv 12 på natten för att se på stjärnorna och lite av Ekträsk. Det var alldeles svart ute, vilket var lite kusligt. Men riktigt mysigt var det att gå och hålla älsklingen i handen.

Idag var det däremot sämre väder, men vi trotsa det och gick ut i regnet iallafall. En del fiska och en del gick en liten promenad. Jag summerar denna helg som en mycket trevlig, mysig och avkopplande helg med ett riktigt härligt umgänge och älsklingen!



Bild från senast jag var i Ekträsk (påsken).
I helgen har jag tagit massor med bilder, så håll utkik!



Recept till mina senaste cupcakes!



Fick en förfrågan om hur jag gjorde mina senaste cupcakes.
Här får ni receptet och lite beskrivning.


Hallon och vaniljmuffins ca 14 st:


100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl vaniljyoghurt
2 dl frysta hallon

Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör försiktigt i de torra
ingredienserna, häll i yoghurten och blanda väl. Ha sist i hallonen och fördela smeten
i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar
frostingen över dem.


Chokladfrosting:

100 g philadelphiaost
75 g smör
50 g choklad
2-3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och philadelphiaost mjukt, smält chokladen och låt den svalna något
(annars är risken att frostingen blir för rinnig). Rör varsamt i den tillsammans
med kakao och vaniljsocker. Rör till en jämn och tjock frosting.

Fyll upp i en spritspåse med en fin tyll och spritsa dina cupcakes. Jag valde att inte
ha på så mycket, för annars tar det bort så mycket av hallon- och vaniljsmaken i
muffinsen. Sen dekorerar ni dem med något strössel eller hur ni vill.



Recepten hitta jag på denna tjejs blogg.


FL-dag!

Min andra skoldag bestod av en FL-dag tillsammans med alla 1:or, 2:or och 3:or. Pga. det dåliga vädret fick de planera om lite. Först stannade alla a:are inne i gympasalen och körde volleyboll med varandra. När halva tiden gått for vi iväg med våra cyklar. Vår uppgift var att cykla till några stationer och sedan ta ett gruppkort som bevis på att man varit där. Kan säga att cyklingen var ingen hitt med tanke på vädret, men däremot tyckte jag volleybollen var riktigt rolig!

Efter lunch hade vi vanliga lektioner igen och den enda jag behövde ha vara matte C. Fick sluta tidigare och då hann jag med tio över två bussen, skönt! 


Här får ni se två bilder från förre året då vi gjorde ungefär samma sak.

 







Mitt schema!




Det här ska då föreställa mitt schema under HT. Ser ju lagomt kul ut? Gillar inte hålen jag kommer
ha på torsdagar och fredagar. Fast då är det väl tänkt att man ska göra projektarbetet på
dessa tider. En sak vet jag säkert, schemat jag kommer få till VT är mycke bättre!
(ps. lektionerna där det står stöd kommer inte jag att ha).


Mumsigt mellanmål!



Visst såg det här ut som ett mumsigt mellanmål!? Häll lite vaniljyoghurt i en mugg
och strö sedan över ditt favorit müsli och pricken över i:et gör du med lite chokladkross.



Fotbollens dag (igår)!

Hejsan! Igår hade Bureå IF anordnat Fotbollens dag, som jag givetvis var på. Läs mer om detta på mitt lags lagblogg här! Jag var där bl.a. för att spela match mot några gamla damspelare. Det varade dock inte så länge för mig. Hann väl spela 5 min, sedan stukade jag foten. Otroligt besviken blev jag! Det betyder att jag missar seriematchen idag mot Byske Bodå, samt att man måste vila och börja med rehab. Hur kul är det, så här mitt i säsongen? Det suger helt enkelt! Tur var iallafall att mitt lag vann med 1-0 mot de gamla.

Nog om detta! Senare under dagen kom älsklingen och hämtade upp mig för att fara tillbaka till Myggvalla och se herrarna spela mot Villhelmina. Kul att se dem vinna så stort, det var de värda! Sedan såg vi när pappa m.fl. invigde beachplanen genom att spela lite beachfotboll. Det var underhållande!


Ursch vilket tråkigt inlägg, med mycket text och allt!? 
Har tyvärr inga bilder från dagen heller. Bjuder på denna istället.
 





"Trollkarlens lärling"!

En fredagskväll som denna tänkte jag och älsklingen gå på bio och se "Trollkarlens lärling". Vad jag har hört och det jag sett av trailern så verkar den riktigt bra! Så vi får hoppas på det! Ni får ha en trevlig fredagskväll, nu den sista också innan skolan börjar. Hade!





Summer flowers!






Satt upp affischer om mitt lags lagblogg!

Tjabba! Ikväll skulle jag ha träning, men då var vi så få och då blev det inget. Men jag däremot, for ut och sprang frivilligt och körde sedan lite styrke. Kände att det var behövligt med tanke på att jag missat så många träningar i sommar pga. jobb och förskylningar. Efter löprundan såg jag en liten stund av herrarnas match, som förövrigt slutade med en vinst för Bureå 6-1. Såg inte andra halvlek eftersom jag hade ett ärende att göra. Nämligen att sätta upp affischer här i Bureå om våran lagblogg. Tanken är att folk ska få reda på att våran blogg finns och om de är intressarade att följa den så är dom mer är välkomna! 

KLICKA HÄR för att komma till mitt lags lagblogg bureadam.blogg.se 

Där kan ni även se hur affischen ser ut!  





Pasta al Timjan!








Supertrevlig kväll på Skatan igår!

Underbart väder igår! Hela gårdagens eftermiddag spenderade jag med älsklingen och hans familj m.fl. på stranden Skatan. Där spelade vi volleyboll, badade i havet, åt grillat, njöt i solen, poppade popcorn i morica och hade det allmänt trevligt! Supermysig kväll och jag ville bara att vädret skulle vara så där för evigt! Det där kallar jag SOMMAR!






Lite blandade sommarbilder!♥


Hallon & vaniljcupcakes med chokladfrosting!



Idag har jag och min älskling bakat dessa fina cupcakes!

Recept till cupcakesen hittar ni
här, och till frostingen här.











Heldag i Piteå med älsklingen!


Hejsan! Ett tag sen sist, men har inte haft så värst mke att berätta. Men nu har jag däremot en sak jag vill dela med mig av. Något jag och min älskling spontanplanerade igår kväll. En tripp till Piteå!

I morse tog jag och älsklingen bilen till Piteå och vår första destination var inge mindre än Piteå Äventyrsbad. Efter det åkte vi vidare in till stan och åt lunch på Golden Dragon. Jag åt friterat fläsk med sötsur sås, riktigt gott var det! När vi var mätta och belåtna begav vi oss till Nolia mässan och strosade omkring där några timmar. Som ett litet avslut på denna tripp, blev det ett besök hos älsklingens mormor & morfars stuga där vi blev bjudna på middag.

Sammanfattningsvis så var detta en väldigt spontan tripp som bjöd på mycket skoj och trevligheter. Dagen blev helt prefekt eftersom jag fick vara med min älskade älskling som är världens bästa!! Massa pussar på honom!♥

 


RSS 2.0